Welke zwembadafdekking op uw zwembad?

Waarom een zwembadafdekking aangeraden is

Willy Naessens Swimmingpools raadt je aan om een afdekking te gebruiken voor je zwembad. Een afdekking dient om de warmte in je zwembad te houden. Het zal ook enigszins de bladeren tegenhouden. Een afdekking zorgt er dus voor dat je energiefactuur voor het verwarmen van je zwembad daalt.

Een automatisch rolluik voor je zwembad

Een automatisch rolluik maakt het leven een stuk makkelijker. Dankzij een druk op de knop kan je zonder inspanning het zwembad openen of sluiten.

Zonder afdekking vliegt de warmte weg aan het oppervlak van uw zwembad. Een investering in een afdekking bespaart een hoop op je energiefactuur. Wanneer het zwembad met een rolluik afgesloten is, kan de warmte veel minder makkelijk weg.

Bij Willy Naessens Swimmingpools rekenen we de ruimte van het rolluik niet mee bij de afmetingen van het zwembad. Wanneer je een zwembad van 11m op 4m wenst dan krijg je bij ons ook effectief 11m zwemlengte.

De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en in een solar-afwerking. Deze solar-lamellen warmen het zwembad op dankzij zonne-energie, zodat je opnieuw je energiefactuur ziet dalen.

Afdekzeil met oproller

Naast een automatisch rolluik kan je ook kiezen voor een verplaatsbaar afdekzeil dat je zelf dient op te rollen. Hier maak je gebruik van een zeil dat opnieuw de warmte van het zwembadwater behoudt.

Het voordeel van dit zeil is dat je het heel gemakkelijk weg kan verplaatsen wanneer je bvb. een poolparty organiseert. Verder is er ook een aanzienlijk verschil in prijs met een automatisch rolluik. Maar het vraagt een pak meer werk en het is ook minder effectief in het behouden van de warmte.

Heb je nog vragen in verband met de afdekking van je zwembad? Aarzel dan niet ons te contacteren, wij helpen je graag verder!