Buitenzwembad

5 tips voor de aanleg van je zwembad

Advies

Zwembaden aanleggen lijkt vaak veel eenvoudiger dan het is. Het is dan ook in jouw belang dat je rekening houdt met enkele belangrijke zaken. Deze overlopen we graag met jou!

1. Een zwembad laten aanleggen in droge grond

Vooraleer we binnen- of buitenzwembaden aanleggen, wordt steeds de ondergrond onderzocht. Wanneer er teveel grondwater in de bodem zit, dienen we de grond droog te trekken. Dit is namelijk noodzakelijk voor de stevigheid en duurzaamheid van je zwembad. De aanleg van je zwembad zal ook beter verlopen wanneer de ondergrond droog is.

2. Aanleg zwembaden : ideaal in het najaar!

De aanleg van je zwembad plan je beter in het najaar en dat heeft verschillende redenen. De eerste reden betreft het grondwater. In het najaar staat het grondwater lager waardoor de ondergrond een stuk droger is. Zo vermijd je de kost voor het droog zuigen van je tuin. Verder zorgt een lagere stand van het grondwater er ook voor dat de zwembadaanleg vlotter kan verlopen.

Wanneer je het zwembad laat aanleggen in het najaar, dan is de aanleg van het zwembad nog voor het einde van het jaar volledig afgewerkt. Naast een mooi nieuwsjaarcadeau heb je ook nog de volledige lente vrij voor de aanleg van je tuin. Want een zwembad aanleggen brengt steeds wat schade aan de tuin met zich mee. Zo is nog voor de zomer zowel je tuin als zwembad aangelegd.

3. Zwembaden aanleggen is kiezen van de juiste materialen

Wil je een duurzaam zwembad laten aanleggen waar je lang van kan genieten, dan dien je hiervoor de juiste materialen te kiezen. De duurzaamheid van beton wordt dagdagelijks bewezen. Daarom kiest Willy Naessens om zwembaden te bouwen met beton en stapt het niet in avontuurlijke materialen zoals epoxy, polyester of andere monoblok zwembaden die na enkele jaren weer vervangen worden door andere‘nieuwe’ materialen. Vaak omdat deze materialen niet 100% betrouwbaar zijn.

Naast de keuze van het bouwmateriaal dien je bij het aanleggen van zwembaden tijd te spenderen aan de uitrusting. Welke verlichting kies ik voor mijn zwembad? Kies ik voor een liner of toch voor mozaïek? Hoe moet mijn trap eruit zien? Welke boordstenen laat ik aan mijn zwembad aanleggen? Deze vragen overlopen onze consultants graag met jouw. Je kan ze eenvoudig contacteren via dit contactformulier.

4. Kies de juiste zwembadtechnieken

Bij de aanleg van zwembaden dien je ook de technieken voor je zwembad te kiezen. Deze technieken moeten het onderhouden van je zwembad eenvoudiger maken. Voor de start van de aanleg van je zwembad weet je best al welke technieken je gaat gebruiken. Kies je voor een warmtepomp of een warmtewisselaar? Of wil je deze combineren? Hoe wens je jouw zwembad ’s nachts af te dekken? Welke filterinstallatie past het best bij jouw zwembad? 

Zwembad aan de leie

5. Kies de juiste zwembadbouwer!

De laatste maar waarschijnlijk de belangrijkste tip: kies de juiste zwembadbouwer voor de bouw van je zwembad. Hiervoor zullen voor jou heel wat zaken van belang zijn. Toch raden we je aan de historiek van het bedrijf waarmee je wenst samen te werken te controleren. Een zwembadbouwer die al 50 jaar zwembaden aanlegt, beschikt over heel wat ervaring. De ervaring die een jonge zwembadbouwer vaak nog ontbreekt.

Verder kies je beter ook voor de zekerheid van een grotere onderneming. Zij kunnen vaak een aantal techniekers aan het werk zetten die je snel uit de nood helpen. Bij een kleine zelfstandige is deze service vaak een pak lager. Aangezien ze zowel de aanleg van nieuwe zwembaden als het onderhoud van bestaande zwembaden volledig zelf moeten doen.

Mocht je zelf een zwembad willen aanleggen, aarzel dan niet ons vrijblijvend te contacteren! Onze adviseurs komen graag bij je langs.