Zwembadtrap

8 types zwembadtrappen

Inspiratie

Om makkelijk in en uit het zwembad te geraken, is een trap aangewezen. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om die zwembadtrap te personaliseren zodat die perfect in het zwembad ingewerkt is.

Ingesloten buitenzwembad

Standaard rechte trap

Bij een betonnen zwembad wordt er meestal een trap ingebouwd in het zwembad. Standaard krijg je dan een rechte trap in één van de hoeken. De trap wordt tot het minimum beperkt om zo weinig mogelijk zwemruimte te verliezen. 

Klassieke ronde hoektrap

De ronde hoektrap is een klassieke zwembadtrap die eveneens in één van de hoeken van het zwembad wordt gebouwd.

Romeinse trap

De romeinse zwembadtrap was vroeger een echte trend maar de laatste jaren heeft dit model aan populariteit ingeboet. De romeinse trap wordt buiten de rechthoek gebouwd waardoor je een maximale zwemruimte hebt.

zwembadtrap

Plage met rechte trap

Het merendeel van de hedendaagse zwembaden worden gebouwd met een plage of ondiepe zone. Op die manier wordt er een relaxzone gecreëerd waar je even kan uitrusten in de zon. Onder de plage wordt dan het rolluik geïnstalleerd. Om toch makkelijk in en uit het zwembad te geraken, bouwt men meestal een rechte standaard trap bij deze plage. Dat verhoogt het gebruiksgemak.

Hoektrap

Een variant op de klassieke ronde hoektrap is een hoektrap met rechte treden. Dat heeft een moderner design dan de ronde hoektrap. 

Trap

Trap over de volledige breedte

Naast een hoektrap kan je ook kiezen voor een trap die de volledige breedte van het zwembad gebruikt. Dat heeft een leuk effect. Een belangrijk nadeel van deze trap is dat de zwembadtrap ruimte afneemt van de zwemmers. Door zijn grootte wordt dit model ook duurder dan de andere modellen.

Zwembadtrap op maat

Naast bovenstaande modellen kan je er ook voor kiezen om een model op maat te bouwen. Op die manier wordt het zwembad uniek en zo’n trap is ook een echte eyecatcher. Op dat vlak is er heel wat mogelijk.

Inox trap / ladder aan de zijkant

Een laatste mogelijkheid is de zwembadladder. Deze wordt vaak gecombineerd met één van bovenstaande modellen. Op die manier kan je op 2 plaatsen het zwembad in. Deze ladders zijn gemaakt van inox zodat ze alle weersomstandigheden aankunnen. Vaak kan je het aantal treden van de ladder ook kiezen.