ontvochtiging

Binnenzwembaden en zwembadontvochtiging

Zwemmen in de juiste omstandigheden

Een zwembadruimte vochtvrij maken is essentieel voor binnenzwembaden. De bedoeling moet altijd zijn om een optimale en niet al te vochtige omgeving te creëren voor de gebruiker maar ook voor het gebouw zodat er geen schimmel- of roestvorming ontstaat.

Binnenzwembad beweegbare bodem

Functies van ontvochtigingsinstallatie

Een kwalitatieve zwembadontvochtiging heeft een dubbele functie:

  • zorgt dat het gebouw en de materialen niet beschadigd worden door het vocht (schimmelvorming en verkleuring).
  • biedt een aangenaam zwembadklimaat.

Ruimtetemperatuur, zwembadwatertemperatuur, afmetingen van het binnenzwembad en relatieve vochtigheid zijn verschillende factoren die bepalend zijn bij de keuze van een zwembadontvochtiger. Daarom is het raadzaam onze expert aan te spreken die samen met jou naar een juiste oplossing zal zoeken.

Werking van de zwembadontvochtiging

Het belang van de zwembadontvochtiging is u waarschijnlijk al duidelijk. Maar hoe werkt deze ontvochtiging precies?

Belangrijk is dat de ruimte van uw binnenzwembad goed afgesloten is. Dan zal de ontvochtigingsinstallatie of condensator optimaal werk kunnen leveren.

Via een rooster bovenaan de ruimte, liefst zo dicht mogelijk bij het dak, wordt de warme, vochtige lucht uit de ruimte weggezogen. Deze lucht wordt naar de ontvochtiger gebracht.

De vochtige lucht wordt over een koude verdamper gevoerd en koelt daar af tot onder het dauwpunt. Het vocht zal condenseren en wordt afgevoerd. De lucht bevat geen vocht meer en wordt terug de zwembadruimte ingeblazen via de rooster in de vloer.

Indien je nog verdere vragen zou hebben over de zwembadontvochtiging, aarzel dan niet ons te contacteren!