Buitenzwembad overloop

Een betonnen zwembad bouwen

Zwembadtrap

1. Duurzaamheid van beton

Een zwembad gebouwd uit beton heeft een langere duurzaamheid dan de vele andere materialen waarmee men zwembaden bouwt. De beton slijt veel trager en is ook veel sterker dan de andere materialen. Een betonnen zwembad is met andere woorden voor het leven!

2.Bouwkundig zwembad op maat

Waar je bij zwembaden uit epoxy, polyester of een ander type monoblok zwembad gebonden bent aan de maten van de fabrikant, kan je bij een bouwkundig zwembad uit beton zelf kiezen hoe lang, breed en diep je het zwembad bouwt. Een betonnen zwembad heeft je dus meer keuzevrijheid. Jij hebt als klant de touwtjes in handen.

3.Verschillende afwerkingsmogelijkheden

Maar niet alleen de maat van je zwembad kan je zelf bepalen. Bij een betonnen zwembad heb je de vrijheid om je binnenbekleding te kiezen. Als binnenbekleding voor je bouwkundig zwembad zijn er 3 opties.

Enerzijds heb je de klassieke keuze tussen een mozaïekbetegeling (foto 1) of een bouwkundig zwembad met liner (foto 2).

De laatste mogelijkheid is een betonnen zwembad dat je betegelt met bvb een granieten tegel (foto 3). Op die manier kan je het terras doortrekken naar je zwembad. Het zorgt ervoor dat alles nog meer één geheel vormt.

Zwembad aan de leie

4.10 jaar garantie

Laat je een bouwkundig zwembad zetten, dan kan je rekenen op een wettelijke garantie van 10 jaar. Deze garantietermijn is de wettelijke garantie die we als bouwbedrijf dienen te bieden en dat doen we zonder probleem. Want onze zwembaden gaan steeds veel langer mee dan 10 jaar. Een bouwkundig zwembad is voor het leven. Een goeie bouwpartner kiezen is logischerwijze erg belangrijk.

We raden je aan je niet te laten verleiden door bedrijven die gooien met garanties van 30 jaar. Vaak gaat dit om erg jonge bedrijven of bedrijven die reeds meerdere malen failliet gingen. Maak dan ook een doordachte keuze en controleer de zwembadbouwer waarmee je wenst samen te werken.

5.Waterdichte beton

Kies je voor een bouwkundig zwembad van Willy Naessens Swimming Pools, dan maken we je zwembad 100% waterdicht. Of we nu werken met voorgefabriceerde betonplaten of het zwembad ter plaatse gieten, de dikte van de muren is zo bepaald dat geen waterverlies mogelijk is.

6.Geen risico’s

Kies je toch voor een monoblok zwembad met polyester, poly-urethaan of een andere kunststof dan kan je geconfronteerd worden met volgende problemen:

  • Osmose
  • Het omhoogkomen van de zwembadkuip
  • Insijpelend grondwater

Door te kiezen voor een betonnen zwembad kan je deze problemen eenvoudig vermijden. Wens je meer informatie in verband met onze zwembaden van beton, dan kan je gerust contact opnemen via dit contactformulier.