Binnenzwembad beweegbare bodem

Een eigen zwembad laten bouwen

Een eigen zwembad bouwen

Droom je van een eigen zwembad in de tuin? Twijfel je om het zwembad zelf te bouwen of om het te laten bouwen door een gespecialiseerde zwembadbouwer? Hoe kies je dan de beste zwembadbouwer voor je project en wat gaat dat allemaal kosten? Deze vragen zijn je waarschijnlijk niet vreemd.

Buitenzwembad

Waarom een zwembad laten bouwen?

Een zwembad bouwen lijkt op het eerste zicht vaak erg eenvoudig. Je hoeft enkel een zwembadkuip te bouwen en het water in het zwembad laten. Dat dacht Willy Naessens ook toen hij meer dan 50 jaar geleden zijn eerste zwembad bouwde. Helaas klakte die kuip 3 keer en ging Willy Naessens ten rade bij een specialist die hem de knepen van het vak leerde.

Sindsdien is het bouwen van zwembad voor de zwembadbouwers van Willy Naessens een werk van vakmannen. Het verhaal maakt echter duidelijk dat zelf het bouwen van die zwembadkuip niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Naast de bouw van het zwembad zelf, moet ook de filterinstallatie, binnenbekleding, verwarming en het automatische rolluik geïnstalleerd worden. Bij de bouw van een zwembad komt dus heel wat meer kijken dan je op het eerste zicht denkt. We raden je aan om op zijn minst contact op te nemen met een ervaren zwembadbouwer.

Hoe kies ik de beste zwembadbouwer?

In de sector van de zwembadbouw zijn heel wat zwembadbouwers actief. Het is dus niet eenvoudig om uit dit brede aanbod jouw zwembadbouwer te kiezen. Een deel van de Belgische zwembadbouwers is niet voltijds bezig met zwembaden bouwen. Prijzen liggen meestal erg uit elkaar omdat het vaak om kleine bedrijven gaat waarbij de ondernemer vaak zelf op de werf actief is.

Alhoewel dergelijke zwembadbouwers goed werk kunnen afleveren, raden we je af met een dergelijke zwembadbouwer in zee te gaan. Want op het moment dat jij snel uit de nood wil geholpen worden, is die ondernemer aan het bouwen op een andere werf en zal hij ten vroegste de week erna eens langs komen om het probleem te bekijken. Met zo’n service ben je weinig wanneer het juist die week schitterend zwemweer is. Willy Naessens Swimming Pools heeft 5 medewerkers in dienst die elke dag service bieden aan de klanten. Op die manier word je steeds binnen de 48 uur geholpen.

Denk alvast goed na vooraleer je met een kleine zwembadbouwer van start gaat. Een professionele zwembadbouwer die op grote schaal actief is, heeft ervaring met alle types zwembaden en alle onverwachte omstandigheden die zich kunnen voordoen. Hierdoor kunnen dergelijke zwembadbouwers de planning perfect aanhouden.

Heb je een aantal zwembadbouwers gecontacteerd, controleer dan de offertes die ze aan jou bezorgen. Houden ze rekening met onverwachte kosten zoals het wegpompen van het grondwater? Wordt daarbij ook al gezegd wat deze zullen gaan kosten? Wanneer je prijs vergelijkt voor de bouw van je zwembad, controleer dan ook welke kosten er allemaal meegerekend zijn. Alleen op die manier kan je een eerlijke prijsvergelijking maken. 

Kostprijs zwembad

Een zwembad bouwen, prijs dat maar eens!

De prijs voor het bouwen van een zwembad is steeds afhankelijk van wat de klant precies wenst.

Bij een standaard zwembad start je rond €55000. Voor die prijs krijg je een zwembad van 8 op 4 met binnenbekleding en filterinstallatie. Andere supplementen zoals een automatisch rolluik komen nog bovenop deze prijs.

Bij het vergelijken van prijzen voor het bouwen van een zwembad let je beter ook op de offerte zelf. Zoals reeds vermeld is de ene offerte al wat gedetailleerder uitgewerkt dan de andere. Het is belangrijk goed na te kijken of je zwembadbouwer reeds in zijn offerte rekening houdt met onverwachte kosten of niet.

Wil je graag de prijs kennen van jouw project, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij rekenen graag voor je uit wat jouw zwembad precies zal kosten.