Luxe overloopzwembad

Een luxe zwembad bouwen

Een luxe zwembad in de tuin

De exclusieve uitstraling maakt een zwembad erg aantrekkelijk en gewild. Zo’n luxe zwembad is niet voor iedereen binnen handbereik aangezien het kostenplaatje hoger is dan bij bvb. een opbouwzwembad. Maar waaraan kan je luxe zwembaden nu onderscheiden?

Exclusief zwembad

Wat maakt een zwembad exclusief?

Luxueuze zwembaden vormen steeds een geheel met hun omgeving. Het is dus belangrijk lang en goed stil te staan bij de inplanting van het zwembad in de tuin of binnen in de woning.

Na de juiste inplanting komt de exclusieve afwerking van het luxe zwembad aan bod. Kies je voor een luxueus overloopzwembad of past een skimmerzwembad toch beter binnen jouw plannen? Ook bij de binnenbekleding van je zwembad kan je kiezen voor mozaïek of een speciaal type liner. De mogelijkheden zijn erg divers. Deze afwerking zorgt vaak voor het verschil tussen een gewoon zwembad en een luxe zwembad. 

Een luxe zwembad heeft een topinstallatie

Als je voor een zwembad kiest, dan wil je ook steeds het helderste water hebben en een watertemperatuur die constant aangenaam warm is. Zoiets kan je enkel bereiken als je niet gaat besparen op de installatie van je zwembad.

Kies bijgevolg voor een warmtepomp en filterinstallatie die het volume van het exclusieve zwembad perfect aankan. Op die manier kan je pas echt uitpakken met je luxe zwembad.

Exclusieve afwerkingen voor het zwembad

Er zijn heel wat afwerkingsmogelijkheden die uw zwembad exclusiever maken. Een eerste voorbeeld is een echt eindeloos zwembad of een infinity pool. Het zwembad loopt dan over langs één zijde. Zeker in een heuvelrijk landschap kan zo’n zwembad erg mooi zijn.

Een andere mogelijkheid is het bouwen van een plage in het zwembad. Bij zo’n luxe zwembad wordt er een groot zitgedeelte gecreëerd waar het water slechts 30cm diep is. Ideaal om in te zitten en een boek te lezen. Heb je interesse in een zwembad? Aarzel dan niet ons te contacteren en voor je het weet, baad je in de luxe van een eigen zwembad.