Buitenzwembad skimmer

Inbouw zwembad kopen in beton

Een ingebouwd zwembad in de tuin?

Inbouwzwembaden zijn zwembaden die in de tuin worden gebouwd. De zwembadkuip bevindt zich bij ingebouwde zwembaden in de grond. Dit zorgt voor een esthetische afwerking van je zwembad waardoor je een prachtige tuin met zwembad krijgt.

Buitenzwembad skimmer

Zwembaden inbouwen

Inbouw zwembaden worden in de grond gebouwd. Om een ingebouwd zwembad te kunnen plaatsen moet dus steeds eerst een put worden gegraven. Dit houdt in dat er meer tijd en voorbereidend werk is aan het plaatsen of bouwen van een inbouwzwembad in vergelijking met een opbouw zwembad.

De voordelen

  • Mooiere afwerking met boordsteen
  • Diepte kan aangepast worden naar de wensen van de klant
  • Mogelijkheid om inbouwzwembad aan te passen aan de tuin en/of de woning

De nadelen

  • Iets langere bouwtijd
  • Duurder dan opbouwzwembad
Buitenzwembad

Verschillende types inbouw zwembaden

wembaden kan je inbouwen op verschillende manieren. Willy Naessens Swimming Pools kiest ervoor enkel bouwkundige zwembaden in te bouwen. Dit omdat de klant op deze manier meer vrijheid heeft over de afmetingen en specificaties van het zwembad. Dit in tegenstelling tot de vele verschillende soorten monolithische zwembaden.

Naast de keuzevrijheid speelt ook degelijkheid en duurzaamheid van het inbouw zwembad een belangrijke rol. Betonnen zwembaden hebben een bewezen langere duurzaamheid in vergelijking met monoblok zwembaden.

Een betonnen zwembad inbouwen kan op verschillende manieren. Enerzijds kunnen we het betonnen inbouwzwembad bouwen met behulp van voorgefabriceerde betonplaten. Deze worden dan op de werf aan elkaar gemonteerd, waardoor het aantal werkdagen op de werf zelf afneemt.

Anderzijds kunnen we het zwembad ook ter plaatse storten. Dit houdt in dat het zwembad op locatie wordt gebouwd. Dit is soms noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer de doorgang niet breed genoeg is om de muren te kunnen plaatsen. Beide types van bouwkundige inbouw zwembaden in beton hebben dezelfde degelijkheid en duurzaamheid.

Exclusief zwembad

Inbouwzwembaden prijzen : hoeveel kost een ingebouwd zwembad

Om te beslissen of je een inbouw zwembad wil bouwen, dien je te weten wat de prijs is van een ingebouwd zwembad. Een prijs voor een bouwkundig inbouwzwembad kunnen we echter niet zomaar geven. De prijs van je zwembad hangt namelijk af van verschillende factoren.

Zo heeft de afmeting van het ingebouwd zwembad een invloed op de prijs. Maar ook de keuze tussen een skimmer- of overloopzwembad bepaald of je zwembad duurder wordt of niet.

Verder spelen ook volgende factoren een invloed op de prijzen van inbouw zwembaden:

De locatie: binnen- of buitenzwembad

  • De binnenbekleding: liner of mozaïek
  • Opties zoals verwarming, rolluikafdekking, LED-verlichting, type boordsteen,…

Inbouwzwembaden kunnen onderling teveel verschillen, daardoor kunnen we geen richtprijs geven. Je mag echter rekenen op een startprijs van ongeveer 30 000 euro. Wens je echter een vrijblijvend verkennend gesprek, dan komen we graag bij je langs! Contacteer ons via dit contactformulier en wij geven je graag de prijs mee voor je droomzwembad.

Voeg hier foto's toe van de doorgang en de tuin indien mogelijk. Voeg foto's toe van het bestaand zwembad en de technieken in geval van renovatie.

4 MB limiet.
Toegestane bestandsformaten: gif, jpg, jpeg, png.
Privacy policy