2015 projets piscine

Infinity Pool

Eindeloos genieten

Een infinity pool is een specifiek type overloopzwembaden dat duidelijk aan populariteit wint. Het zijn prachtige zwembaden waarbij één zijde van het zwembad overloopt. Hierdoor krijg je een soort eindeloos effect van het water. Zo’n infinity pool komt het best tot zijn recht in een tuin waar een natuurlijk hoogteverschil is.

Eindeloos genieten

Een infinity pool wordt ook wel eens een eindeloos zwembad, een infinity edge pool of een spiegelzwembad genoemd. Maar in principe kan je hetzelfde concept verstaan onder dit type zwembad.

Het water heeft een reflecterend effect en stroomt langs één of meerdere zijden over de rand. Maar niet zoals bij een gewoon overloopzwembad, want bij een infinity pool valt het water naar beneden in een proper weggewerkte opvanggoot.

Zo’n infinity pool is absoluut een kwalitatief hoogstaand zwembad. Wanneer er in de tuin een hoogteverschil is, komt zo’n infinity overloopzwembad volledig tot recht. Bij een hoogteverschil lijkt het water over te lopen in de hemel. Aan kust krijg je zelf het visuele effect dat het water uit de infinity pool overloopt in de zee of oceaan.

Hoe bouw je een infinity pool?

Het concept van de infinity pool of het infinity zwembad zou ontstaan zijn in Frankrijk. Hetzelfde effect werd gebruikt in een fontein in de tuinen van het Paleis van Versailles in het begin van 1600.

Maar zo’n zwembad bouwen is geen goedkope grap. Een infinity zwembad bouwen is een pak ingewikkelder dan een gewoon standaard zwembad met skimmers. Het is aan te raden om deze werken te laten uitvoeren door een zwembadbouwer met de nodige ervaring.

Een belangrijk onderdeel van de bouw van zo’n infinity pool is de buffertank. Die buffertank is noodzakelijk voor 2 zaken. Bij een overloopbad gebruik je steeds meer water dan de totale inhoud van je zwembad, dit om het overloop effect van het zwembad te behouden. We gebruiken de buffertank dan ook voor het verwerken van dit ‘overtollige’ water.

Daarnaast dient de buffertank ook voor de opslag van het water wanneer de overloop van het zwembad niet wordt gebruikt. Wanneer je niet aanwezig bent of niet zwemt, heb je weinig aan de overloop van je zwembad. Sluit je het zwembad met je rolluik dan laten we ook het water wat zakken. Dit zorgt ervoor dat het rolluik mooi op het water drijft, maar ook voor een verlaging van de energiekosten.

Kostprijs infinity pool

De kostprijs van een infinity pool is afhankelijk van een heel aantal factoren. In eerste instantie gaat het dan natuurlijk om het grootte van het zwembad, maar ook de afwerkingsgraad speelt een belangrijke factor.

Daarnaast gaat het om een bouwtechnisch ingewikkeld zwembad dat extra stevig moet zijn, zeker wanneer het zwembad in een helling wordt ingebouwd. Toch geven we je graag een indicatie van de kostprijs van zo’n infinity pool. Bij een dergelijk project mag je al snel rekenen op een budget van €65.000. Een stevige investering die zeker de moeite waard is, want het resultaat is vaak adembenemend!

Op zoek naar een zwembadbouwer voor je infinity pool of voor een ander type buitenzwembad? Aarzel dan niet om met Willy Naessens Swimming Pools contact op te nemen! Wij helpen je graag verder zonder verdere verplichtingen!