CO2 Neutraal certificaat voor Willy Naessens Swimming Pools

Klimaatneutraal certificaat voor Willy Naessens Swimming Pools

Duurzaam ondernemerschap

De Willy Naessens Group staat voor duurzaam ondernemen, zo ook op vlak van zwembadbouw. We gaan nu al volop voor een netto-nuluitstoot, bewijst ook het klimaatneutraal certificaat van Climate Neutral Group.

Een voorbeeld voor andere zwembadbouwers

Willy Naessens Swimming Pools is de grootste zwembadbouwer van België. Het produceren en plaatsen van binnen- en buitenzwembaden heeft een onmiskenbare impact op ons milieu. Als bekendste bouwer van het land tonen we dan ook graag het goede voorbeeld.

In samenwerking met de Willy Naessens Group, waarvan we deel uitmaken, proberen we die voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. 

Analyse van de CO2-uitstoot

Na een grondige analyse van onze CO2-uitstoot heeft de Willy Naessens Group zich volledig ingezet om deze uitstoot actief te verminderen. Dit initiatief strekt zich uit tot alle bedrijven binnen de BUILD-sector, waaronder ook Willy Naessens Swimming Pools, met het motto: "Als we iets doen, doen we het volledig". De Group werkt nauw samen met haar eigen Research & Development-afdeling en leveranciers om duurzamere oplossingen te vinden. Je vindt hier alle details en certificaten terug.

Kris Van Renterghem, CSO van de Willy Naessens Group

‘We reduceren en compenseren onze CO2-uitstoot zoveel mogelijk, op weg naar net zero’, aldus Chief Sustainability Officer Kris Vanrenterghem.

Bekijk zeker het volledige interview met Kris over duurzaamheid binnen ons bedrijf.

Naar het interview

Duurzaam ondernemerschap

Volgens CSO Kris Vanrenterghem is duurzaamheid altijd al de kernfilosofie geweest, met een speciale focus op sociale verantwoordelijkheid omdat het personeel wordt beschouwd als het kapitaal van het bedrijf. Deze benadering wordt ook toegepast op het ecologische en energiezuinige aspect van het bedrijf, waarbij medewerkers actief worden betrokken. Sinds de COVID-19-pandemie zijn onze duurzaamheidsinspanningen geïntensiveerd door middel van diverse workshops waarin medewerkers hun ideeën kunnen delen en waaruit meer dan 400 mogelijke maatregelen zijn voortgekomen. Ongeveer 100 van deze maatregelen worden geleidelijk geïmplementeerd, wat een combinatie is van top-down en bottom-up benaderingen.

Naar een netto nul-koolstofvoetafdruk

Deze inspanningen werden geïnitieerd na een grondige analyse van de CO2-voetafdruk van de groep, wat leidde tot actieve reductiemaatregelen voor alle bedrijven in de bouwsector. De groep werkt samen met interne en externe experts om duurzamere praktijken te implementeren, zoals het opvangen en injecteren van CO2 in betonpanelen, het optimaliseren van betonmengsels en het recyclen van betonmaterialen. Daarnaast investeert het bedrijf in zonne-energie, warmtepompen en andere groene energiebronnen, met het doel om uiteindelijk over te schakelen op volledig duurzame energie.

CO2 Neutraal certificaat voor Willy Naessens Swimming Pools - 2

Kris Van Renterghem - Chief Sustainable Officer

Bij de zoektocht naar een internationale partner voor de certificatie rond onze netto-nuluitstoot, kwamen we al snel bij Climate Neutral Group terecht.

Compensatie van koolstofuitstoot via gecertificeerde klimaatprojecten

We compenseren onze resterende koolstofuitstoot door middel van gecertificeerde klimaatprojecten, waaronder biogasprojecten, herbebossingsinitiatieven, windenergieproductie en waterzuiveringsprojecten. Deze projecten zijn gekozen vanwege hun relevantie voor de activiteiten van het bedrijf en hun sociale impact, zoals het leveren van duurzame energie aan lokale gemeenschappen.

Climate Neutral Certified-label: een onafhankelijk en internationaal erkend keurmerk

We hebben ervoor gekozen om samen te werken met Climate Neutral Group voor de certificering van hun netto nul-uitstoot. Het Climate Neutral Certified-label, geaudit door Preferred by Nature, is een internationaal erkend certificaat dat aantoont dat het bedrijf voldoet aan strenge normen voor klimaatneutraliteit. Dit certificaat vereist jaarlijkse CO2-reductiedoelstellingen en benadrukt de naleving van duurzame praktijken. Collega Vanrenterghem benadrukt dat hoewel de weg naar klimaatneutraliteit uitdagend is, het de moeite waard is om actie te ondernemen en samen te werken met betrouwbare partners zoals Climate Neutral Group.