Buitenzwembad Mozaïek

Kostprijs voor aanleg zwembad

Wat kost het aanleggen van een zwembad?

Prijzen van zwembaden vergelijken is voor u erg belangrijk. Een zwembad aanleggen heeft een prijs en dat gaat ook om een serieuze investering in woning of tuin. Onze projecten voor de aanleg van een zwembad starten vanaf €50.000 exclusief btw, toch wordt de kostprijs van het aanleggen van een zwembad door verschillende factoren bepaald:

Buitenzwembad overloop

5 factoren die een rol spelen bij de prijs voor het aanleggen van zwembaden?

  • Afmeting
  • Type zwembad
  • Binnenbekleding
  • Zwembadafdekking
  • Zwembad verwarming

 

Je merkt het al. Heel wat zaken hebben een invloed op de kosten bij het aanleggen van een zwembad. Vragen wat een zwembad kost, is als vragen hoeveel de bouw van een huis kost. Alles hangt af van hoeveel luxe je wenst. Wil je jouw zwembaddroom toetsen aan de realiteit? Neem dan contact op met één van onze zwembadadviseurs en zij helpen je graag verder. 

1. Afmeting beïnvloedt zwembad kostprijs

Hoewel de invloed op de prijzen van een zwembad slechts beperkt is, speelt de afmeting weldegelijk een rol. Een zwembad van 6 meter lang op 3 meter breed vraagt heel wat minder beton dan een zwembad van 12 meter lang en 5 meter breed. Daarnaast heeft de grootte van het zwembad ook een invloed op het aantal manuren die aan het aanleggen van het zwembad besteed worden.

2. Type zwembad

Na de afmeting speelt ook het type zwembad een belangrijke rol in de kostprijs voor de aanleg van je zwembad. De eerste keuze daarbij is de locatie van het zwembad. Wanneer je kiest voor een binnenzwembad, dan is een ontvochtigingssyteem onontbeerlijk. Het zorgt namelijk voor een aangename zwemomgeving. Maar het maakt de prijs voor het aanleggen van je zwembad hoger.

Verder kan je ook kiezen voor een skimmerzwembad of een overloopzwembad. Een overloopzwembad oogt heel mooi en de spiegeleffect doet echt wegdromen. Alleen hoort bij zo’n overloopzwembad ook een ingenieus maar duurder afwateringssysteem. Het maakt het aanleggen van je zwembad niet goedkoper.

Buitenzwembad herenhuis in de stad

3. Prijzen zwembad afhankelijk van binnenbekleding

Wil je een zwembad laten aanleggen dan wordt de kostprijs beïnvloed door de binnenbekleding die je kiest. De goedkoopste oplossing is de keuze voor geen binnenbekleding. Maar die keuze raden we af, want op middenlange termijn heeft dat een aantal nadelen.

Verder kan je kiezen voor liner-bekleding of voor mozaïekafwerking. Een liner binnenbekleding zal de kostprijs van de zwembadonderdelen doen stijgen maar is veel goedkoper dan het plaatsen van mozaïek.

Een zwembad met mozaïek is dan weer absolute luxe en heeft een mooi effect aan de kleur van het water. De afweging tussen deze opties laten we over aan jou!

4. Rol zwembadafdekking op zwembaden prijs

Een solar rolluik voor je zwembad helpt je besparen op de verwarming van je zwembad. Maar heeft wel zijn invloed op de prijs van je zwembad. Goedkopere alternatieven zijn standaard lamellen voor je rolluik of een zwembadzeil.

Maar een zwembadafdekking is niet verplicht. Door deze weg te laten kan je heel wat kosten voor het aanleggen van je zwembad besparen. We raden echter steeds aan een zwembadafdekking te voorzien. ’s Nachts verliest het zwembadwater anders te veel van zijn temperatuur.

Naast het type van de zwembadafdekking speelt ook het type van de rolluikbak een belangrijke rol. Kies je voor een plagerolluik, dan zal dit gevolgen hebben voor de kostprijs van het zwembad. Onze adviseurs leggen je graag de verschillende mogelijkheden uit die passen binnen jouw budget.

5. Verwarming zwembaden heeft effect op prijzen

Als zwembadeigenaar kan je er steeds voor kiezen je zwembad niet te verwarmen. In België is dit echter niet aan te raden gezien de lage buitentemperaturen. De verwarming zorgt wel voor een meerprijs.

Wanneer je ervoor kiest een verwarming te plaatsen, dan heb je de keuze tussen een warmtepomp en warmtewisselaar. Maar je kan deze ook combineren waardoor het zwembadwater nog sneller opwarmt, zeker in combinatie met een solarrolluik. Het zijn allen opties voor je zwembad die je kan overwegen. Maar ze hebben vanzelfsprekend allemaal een effect op de kostprijs voor de aanleg. 

Buitenzwembad overloop

Prijs zwembad afhankelijk van keuzes

Hoeveel kost een zwembad nu? Het is een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. Alles is afhankelijk van de keuzes die je maakt en jouw voorkeuren. Toch mag je rekenen op een minimumbudget van 50.000 euro voor het aanleggen van jouw zwembad.

Heb je interesse in een zwembad, dan komen we graag gratis bij je langs om jouw zwembad te bespreken. Het enige wat je moet doen is ons contacteren.