Overloopzwembad

Overloopzwembad aanleggen?

Functioneel en esthetisch!

Overloopzwembaden zijn exclusieve zwembaden waarbij het water even hoog staat als de boordsteen waardoor het water een spiegeleffect heeft. De naam ‘spiegelzwembaden’ is bijgevolg niet veraf. We leggen je graag uit hoe een dergelijk systeem werkt.

Overloopzwembad als een spiegel (6)

Van overloopzwembad tot filtering

Het visuele effect van een overloop zwembad kan je perfect terugzien op de foto’s. Bij een zwembad met overloop verdwijnt het water nadat het over de boordstenen vloeit. Het water staat op dezelfde hoogte als het terras waardoor tuin, terras en zwembad één geheel vormen.

Het systeem achter de overloop van dit zwembad is iets minder eenvoudig. Tussen de boordsteen van het zwembad en het terras zit een discrete overloopgoot verborgen. Het zwembadwater loopt via deze goot weg naar de buffertank. Vandaar gaat het water naar het filtersysteem en de verwarming. Tenslotte komt het water via de inlaten in het overloopzwembad terecht.

Een tweede mogelijkheid is een overloopzwembad waarvan het water via één zijde overloopt. De werking is identiek alleen wordt er slechts aan één zijde een overloopgoot geplaatst. Het water staat ook onder de boordsteen waardoor dit zwembad geen spiegeleffect heeft maar wel uiterst uniek blijft!

Overloopzwembaden met buffertank : waarom?

Die buffertank is noodzakelijk voor 2 zaken. Bij een overloopbad gebruik je steeds meer water dan de totale inhoud van je zwembad, dit om het overloop effect van het zwembad te behouden. We gebruiken de buffertank dan ook voor het verwerken van dit ‘overtollige’ water.

Daarnaast dient de buffertank ook voor de opslag van het water wanneer de overloop van het zwembad niet wordt gebruikt. Wanneer je niet aanwezig bent of niet zwemt, heb je weinig aan de overloop van je zwembad. Sluit je het zwembad met je rolluik dan laten we ook het water wat zakken. Dit zorgt ervoor dat het rolluik mooi op het water drijft, maar ook voor een verlaging van de energiekosten.

Geen kinderspel

Het bouwen van overloop zwembaden is geen kinderspel. Er komen heel wat zaken bij kijken waardoor je beter beroep doet op een professionele zwembadbouwer met stevig wat ervaring.

Willy Naessens Swimming Pools heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het bouwen van zwembaden. Ook overloopzwembaden vormen voor onze zwembadbouwers geen probleem. Bovendien word je door onze consultant en werfleider begeleid. Zo kiezen we samen welke afmetingen, afwerking, … het beste passen bij jouw huis, tuin en (eventueel) poolhouse.

Heb je interesse in een overloopzwembad of bekom je graag wat meer informatie over onze manier van werken? Contacteer ons dan via ons contactformulier.