warmtepomp

Warmtepomp zwembad

Goedkoop je zwembad verwarmen met een warmtepomp

De kosten voor het verwarmen van een zwembad kunnen aanzienlijk worden teruggebracht door het aansluiten van een warmtepomp aan het zwembad. Dit komt omdat het verbruik van een warmtepomp in het zwembad minder is dan de opbrengst. Zwembad warmtepompen verdienen zichzelf daarom terug.

De werking van een warmtepomp voor zwembad

Omdat een warmtepomp ook al bij lage temperaturen efficiënt is, kun je het zwemseizoen verlengen zonder een hoge energierekening gepresenteerd te krijgen.

Een zwembad warmtepomp voor buiten is vooral zinvol als het zwembad kan worden afgedekt. Een warmtepomp wordt ook wel eens warmtewisselaar voor een zwembad genoemd, maar feitelijk is de warmtewisselaar een onderdeel van de warmtepomp van een zwembad.

Een warmtepomp voor een zwembad bestaat uit vier onderdelen: een verdamper, een compressor, een condensor en een expansieventiel.

In de verdamper bevindt zich een speciale koelvloeistof die al bij een lage temperatuur gaat koken. De koelvloeistof wordt door de lucht verwarmd zodat de koelvloeistof gaat koken en er een gas - of damp - ontstaat. De damp komt in de compressor terecht en wordt daar onder een hogere druk gebracht. Hierdoor stijgt de temperatuur.

Vervolgens komt de damp in de condensor terecht. Het koude zwembadwater aan de buitenkant van de condensor wordt opgewarmd en onttrekt daarmee warmte aan de condensor.  Het zorgt er zo voor dat de damp binnen de condensor condenseert en dus opnieuw een vloeistof wordt. De druk op de vloeistof is nog hoog en die wordt via het expansieventiel weer verlaagd waarna de koelvloeistof weer in de verdamper terecht komt en de hele kringloop opnieuw kan beginnen.

De prijs van een warmtepomp voor uw eigen zwembad

Als je van een zwembadwarmtepomp de prijs wilt weten, moet je eerst de benodigde capaciteit voor uw warmtepomp voor het zwembad berekenen. Dit is onder andere afhankelijk van het volume en oppervlak van jouw zwembad.

De medewerkers van Willy Naessens kunnen je precies vertellen wat voor warmtepomp je voor je zwembad nodig hebt. Als je - geheel vrijblijvend - een offerte opvraagt voor de prijs van een warmtepomp, weet je snel waar je aan toe bent. 

Aarzel dan ook niet onze medewerkers te contacteren!