Kostprijs zwembad

Wat bepaalt de prijs van een zwembad?

Wat kost een zwembad?

De prijs van een zwembad moet zowat de meeste gestelde vraag zijn aan onze medewerkers. Toch valt deze vraag niet gemakkelijk te beantwoorden. De prijzen van zwembaden zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Onderstaand artikel verduidelijkt de kostprijs van een zwembad.

Buitenzwembad modern

Wat kost een zwembad nu eigenlijk?

De prijs van een zwembad is dus afhankelijk van verschillende factoren. De eerst is het bouwmateriaal en het type zwembad. Een plastic opblaaszwembad heeft een lagere kostprijs dan een bouwkundig zwembad uit beton. Maar het verschil in duurzaamheid, luxe en afwerking is natuurlijk gigantisch.

Het is ook logisch dat er een verschil is in prijs voor een opzetzwembad in vergelijking met een inbouwzwembad. Over het algemeen kan je stellen dat de prijs van een zwembad stijgt naarmate het duurzamer en luxueuzer wordt. Die hogere prijs is te wijten aan het duurdere bouwmateriaal, de hoeveelheid werkuren die in het zwembad zitten, …

Buitenzwembad modern

Prijs van een betonnen zwembad

Ook binnen hetzelfde type zwembaden kan er een groot prijsverschil zitten. De prijzen van zwembaden worden dan voornamelijk bepaald door de afwerking van het zwembad.

Een overloopzwembad vraagt een grotere capaciteit van de filter en er komt ook een buffertank aan te pas. Het spreekt voor zich dat zo’n zwembad niet aan dezelfde prijs kan geïnstalleerd worden als een zwembad met skimmers.

De zwembad prijs wordt ook bepaald door de locatie. Wordt een zwembad binnen gebouwd dan vraagt dat meer budget dan een zwembad buiten. Bij een binnenzwembad hoort namelijk ook een ontvochtigingsinstallatie, … .

Toch blijven het steeds betaalbare zwembaden. Om een bouwkundig zwembad te bouwen dien je te rekenen op een minimum budget van 35000 euro. Iets wat te vergelijken is met het budget voor een luxe wagen. Spreek je over een totaalproject met terrassen en een echte luxeafwerking dan stijgen de zwembad prijzen. Wens je een offerte op maat, aarzel dan niet ons te contacteren!