2015 projets piscine

Een zwembad kopen zonder zorgen

Een zwembad kopen zonder zorgen

Een zwembad kopen doe je niet zonder daar eerst even goed over na te denken. Als ervaren zwembadbouwer trachten we je alvast antwoorden te geven op enkele vragen. Waarom zou je een zwembad kopen? En hoeveel zal dat kosten?

Buitenzwembad strak

Waarom een zwembad kopen?

Bij een zwembad horen enkele onmiskenbare voordelen. Zo hoef je niet langer naar het openbare zwembad te gaan om te kunnen zwemmen. Je bent niet gebonden aan openingsuren, je bepaalt je eigen (zwem)agenda en van andere zwemmers heb je geen last. Of het zijn de kinderen die in het water springen.

Een zwembad in je tuin bouw je volledig naar je eigen voorkeuren en smaak. Zo krijg je een zwembad dat perfect bij je woning en thuis past.

Het is ook een meerwaarde voor je woning. Want ook wanneer je niet zwemt, kan je genieten van de sfeervolle verlichting. Dankzij de zwembadverlichting krijg je een gezellige sfeer in de tuin.

Op een andere pagina geven we nog wat meer uitleg over deze voordelen van een eigen zwembad.

Prijs voor het kopen van een zwembad

Zomaar een algemene prijs geven voor een zwembad is moeilijk. Die prijs is namelijk afhankelijk van heel wat factoren. De eerste is het type zwembad dat je wil aanschaffen. Kies je voor een eenvoudig opzet zwembad dan kan de prijs variëren van honderd tot enkele duizenden euro’s. Maar dat zijn niet de zwembaden die wij bouwen. Voor een bouwkundig zwembad in beton, dat je hele leven lang meegaat, moet je rekenen op prijzen vanaf 35.000 euro.

Daarna kan je nog steeds kiezen voor een binnen- of een buitenzwembad. Kies je voor een binnenzwembad dan dien je ook een ontvochtigingsinstallatie te voorzien.

Ook de afmeting speelt een rol in de prijsberekening van je zwembad. De grootte van je zwembad heeft een invloed op de lengte van de leidingen, het aantal uren voor het bouwen van je zwembad,…

Bij het kopen van je zwembad speelt de binnenkleding eveneens een rol bij het bepalen van de kostprijs. Een mozaïekbetegeling vraagt nu eenmaal meer werk dan het plaatsen van een PVC-liner. De keuze tussen beide types hangt vaak af van je persoonlijke voorkeur.

Waar een zwembad kopen?

Bij Willy Naessens Swimming Pools natuurlijk! Al 60 jaar zijn we dé referentie voor zwembadverkoop. Alle zwembaden worden aangepast aan de voorkeuren van de klant. Niets is gek genoeg of wij hebben het al gerealiseerd: overloopzwembaden, zwembaden met een beweegbare bodem, infinity pools,….

Goedkopere opzetzwembaden vind je niet in ons aanbod maar daarvoor bestaan er voldoende webshops of tuincentra.

Wens je een groot kwalitatief bouwkundig zwembad te kopen, aarzel dan niet te lang en contacteer ons vandaag voor een vrijblijvend gesprek!