Beweegbare bodem

Hoe werkt een zwembad met beweegbare bodem?

Beweegbare bodem

De vraag naar zwembaden met een beweegbare bodem neemt jaar na jaar toe. Als ervaren zwembadbouwer heeft Willy Naessens Swimming Pools reeds een aantal referenties met een beweegbare bodem. Het resultaat is magnifiek in een enkele minuten tijd verander je het zwembad naar een terras of zaal en terug.

Beweegbare bodem (3)

Principe van een zwembad met beweegbare bodem

Kies je voor een zwembad met een beweegbare bodem dan biedt dat ontegensprekelijk enkele belangrijke voordelen op:

  • Je kan de ruimte 2 functies geven
  • Het is een 100% veilige zwembadafdekking
  • Je kan de diepte van het zwembad instellen naar gelang de gebruiker

Een zwembad met beweegbare bodem kan je zowel binnen als buiten bouwen. Hierdoor kan je in 1 ruimte 2 functies combineren. Wat eerst een grote zaal of vergaderruimte is, kan in enkele minuten tijd veranderen naar een binnenzwembad. Buiten kan je eerst zwemmen en enkele minuten later de barbecue aansteken op het terras dat uit de grond tevoorschijn komt.

Ben je niet thuis dan kunnen de kinderen met een gerust gemoed in de tuin of binnenruimte spelen. Wanneer je een zwembad met beweegbare bodem hebt, is het zwembad 100% veilig afgedekt.

Bekijk hier de video
Beweegbare bodem (4)

Verder kan je ook de diepte van de zwembadbodem instellen naar gelang de gebruiker. Heb je baby’s of peuters op bezoek dan stel je de zwembadbodem in op 10 cm, wil je baantjes trekken dan kan je de diepte naar jouw voorkeur aanpassen (bv. 160 cm).

Het unieke aan een beweegbare zwembadbodem is het drijvende concept. De bodemconstructie drijft op het water door middel van roestvrijstalen kabels op de gewenste diepte. Het systeem laat een zeer hoge belasting toe en biedt een maximale veiligheid.

Zwembadtrap bij zwembad met beweegbare bodem

De zwembadtrap zakt bij een zwembad met een beweegbare bodem mee met de vloer. Is het zwembad ondiep (ongeveer 50 cm) dan zijn er maar 1 of 2 tredes zichtbaar. Is de diepte maximaal dan zie je plots de volledige zwembadtrap verschijnen.

Kostprijs van een zwembad met beweegbare bodem

Het spreekt voor zich dat dit systeem niet goedkoop is. Een zwembad met een beweegbare bodem zet je niet voor €30.000. Want ook de binnenbekleding zal aangepast moeten zijn aan de ruimte of het terras. Bij mozaïek of andere betegeling komen heel wat werkuren kijken. Die werkuren doen de prijs van je zwembad stijgen.

Maar dankzij een beweegbare zwembadbodem kan je ook kosten besparen. Een automatisch rolluik heb je natuurlijk niet nodig. Daarnaast komen er ook minder onderhoudskosten aan te pas, want er komt veel minder vuil in het zwembad terecht.

Willy Naessens Swimming Pools bouwt u zwembad met beweegbare bodem op maat

Zoals eerder aangegeven kan je voor je zwembad met beweegbare bodem terecht bij Willy Naessens Swimming Pools. Voor een zwembadbouwer met 60 jaar ervaring is een dergelijk project een heerlijke uitdaging waar we graag aan meewerken.

Samen met onze klant bespreken we het zwembadproject. Alle mogelijke opties worden aangeboden en kunnen door Willy Naessens Swimming Pools uitgevoerd worden. Bovendien kies je met Willy Naessens Swimming Pools een partner met tal van voordelen:


- 50 jaar ervaring


- Meer dan 1000 tevreden klanten


- Elk zwembad op maat van de klant


- Persoonlijke begeleiding van A tot Z


- Totaaluitvoering


- Uitstekende kwaliteit & service na verkoop

Aarzel dus niet langer en contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!