Voorgevormd zwembad propyleen

Waarom geen voorgevormd zwembad uit kunststof?

Raad

Voorgevormde zwembaden uit kunststof  -ook wel prefab zwembaden genoemd - zijn zwembaden die uit één stuk zijn gemaakt. Ze kunnen o.a. gefabriceerd zijn van inox (roestvast staal), polyester of keramiek. Willy Naessens Swimming Pools kiest resoluut voor zwembad op maat en niet voor een zwembad uit één stuk gemaakt uit kunststof. We leggen graag uit waarom!

Voorgevormd zwembad propyleen

Wat is een voorgevormd zwembad?

Een voorgevormd zwembad gemaakt uit kunststof is een zwembadkuip die in één geheel wordt vervaardigd en zo ook wordt geplaatst. Zoals hierboven aangegeven kan zo’n zwembad gefabriceerd zijn uit verschillende materialen. Zo heb je keramische zwembaden maar ook zwembaden uit polyester, inox en epoxy.

Deze zwembaden uit één stuk uit kunststof worden in een fabrieksomgeving gemaakt en worden dus in vaste maken aangeboden. Je kan zo’n zwembad goed vergelijken met een erg grote badkuip. Het principe is alvast hetzelfde.

De voordelen

Doordat de zwembadkuip van zo’n zwembad reeds in de fabriek werd gemaakt, heeft de zwembadbouwer minder tijd nodig bij u in de tuin. Toch zal de uiteindelijke realisatietijd van het project vergelijkbaar zijn met die van een bouwkundig zwembad in beton. Want wanneer de bouwkundige bouwer reeds het zwembad aan het plaatsen is, dient het zwembad opgenomen te worden in de productiefabrieken van dergelijke zwembaden. Tijd zal dus je niet winnen door voor kunststof zwembad uit één stuk te kiezen.

Een ander zogenaamd voordeel van dergelijke zwembaden is de 30-jarige fabrieksgarantie. Zoals het woord het zelf zegt, is dit een fabrieksgarantie. De garantie is niet geldig bij slijtage door chemische producten of de UV-stralen van de zon. Op de bouwwerken zoals het betonneren van de ondergrond of het stabiliseren van het  zwembad geldt dan weer de 10 jaar garantie waartoe elke aannemer verplicht is.

De nadelen

Meer gekende nadelen van zo’n zwembad uit kunststof zijn de standaard modellen en standaard afmetingen. In tegenstelling tot bij een zwembad op maat ben je bij een voorgevormd zwembad beperkt tot het aanbod van de zwembadbouwer. Van maatwerk is dus geen sprake.

Qua aankoopprijzen zijn deze zwembaden misschien iets goedkoper, maar dan moet je wel kunnen leven met de nadelen. Laat je dus niet te gemakkelijk verleiden door de aantrekkelijk prijs van zo’n kunststof zwembad.

Buitenzwembad strak

Bouwkundige zwembaden van Willy Naessens Swimming Pools

Bouwkundige zwembaden zijn zwembaden die geheel op maat worden gemaakt. Ze worden gebouwd op basis van de persoonlijke voorkeuren van de klant en helemaal aangepast aan en ingepast in de locatie.

In goed overleg met de klant worden het materiaal, de binnenbekleding en de afmeting van het zwembad gekozen. Willy Naessens Swimming Pools doet waar de firma al vijftig jaar voor staat: het leveren van maatwerk omdat de klant nu eenmaal koning is.

Aarzel dan ook niet ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte! Dat is de best mogelijke manier om zelf voorgevormde zwembaden en bouwkundige zwembaden te vergelijken.

Voeg hier foto's toe van de doorgang en de tuin indien mogelijk. Voeg foto's toe van het bestaand zwembad en de technieken in geval van renovatie.

4 MB limiet.
Toegestane bestandsformaten: gif, jpg, jpeg, png.
Privacy policy